Direct te woord gestaan worden?

U kunt ons altijd bellen, we helpen u graag verder met uw vragen.

man service
news image

Gepubliceerd op: 19 juli 2018

Gelaagd glas: een duizendpoot in toepassingen

Multifunctioneel: gelaagd glas

U kunt het zo gek niet bedenken: van de glasplaten in de dierentuin tot de ruit van een schuurdeur. Gelaagd glas kan in veel uiteenlopende gevallen letsel helpen voorkomen.

Van schuurdeur…

Op alle situaties waarbij het glas onder de 85 centimeter begint is het verstandig gelaagd glas te plaatsen. Omdat je zomaar tegen de ruit aan kunt lopen of een kind er doorheen kan fietsen op steppen. Gelaagd glas is letselveilig en degene die het glas niet zag, zal er in zo’n geval alleen een paar schrammetjes aan overhouden.

…tot kantoorraam

Naast de toepassingen op de begane grond is gelaagd glas vaak verplicht op verdiepingen die zijn voorzien van glasmuren. In dit geval heet het gelaagde glas geen letselveilig glas, maar doorvalveilig glas en zorgt het ervoor dat je niet door het glas heen kunt lopen.

Verschillen in toepassing

Door gelaagd glas op een andere manier uit te voeren, krijgt het glas een andere functie. Gelaagd glas is letselveilig. Gelaagd gehard glas wordt vaak toegepast als doorvalveilig glas. De combinatie maakt het een sterk en veilig glas omdat de ruik bij breuk weliswaar in duizenden stukjes knapt, maar als een geheel aan elkaar blijft kleven.

Gelaagd glas toepassingen

De toepassingen verschillen, maar in sommige gevallen is gelaagd glas wettelijk verplicht voor het bouwbesluit. Let hier goed op.